Proteinpulver

proteinpulver

Der findes mange forskellige proteintilskud på markedet i dag. Det mest kendte af dem hedder whey/valleprotein. Det er et produkt med et meget højt indhold af protein og forskellige aminosyrer, der er udvundet af mælkeprodukter. Der findes også mange andre former for proteintilskud så som: Proteinpulver, proteinbarer, sojaprotein, hampprotein, æggeprotein, risprotein og kaseinprotein.

Proteintilskud varierer som så mange andre kosttilskud i pris og kvalitet.

 

Hvad er fordelene ved at tage proteinpulver?

 

Fordelene ved at indtage et proteintilskud eller proteinpulver er at man sikrer, at man giver sine musklerne næring, efter man har trænet dem. Her er proteinpulver en nem og billig måde at få hurtig protein på. Det optages let i kroppen og er nemt at have med i træningcenteret. Proteinshakes kan også bruges som en ”sund” erstatning for andre usunde mellemmåltider og kan med fordel indtages, hvis man er på kur og er lidt lækkersulten.

 

Er det nødvendigt?

 

Hvis dit mål er muskelvækst kan et proteintilskud være en rigtig god idé, da det vil sikre at du får masser af protein til musklerne, så de får noget næring og derved kan vokse. Proteinpulver er umiddelbart det nemmeste og billigste alternativ.

Er ens mål derimod at tabe sig, er der ingen grund til at købe sig fattig i proteintilskud, da man sagtens kan få protein nok igennem en varieret kost med eksempelvis kød, fisk, nødder og forskellige mælkeprodukter.

Det kan dog også være en god idé, at supplere med en proteinshake, hvis man har udfordringer med at få nok protein igennem kosten. Hvis man eksempelvis er vegetar kan man have udfordringer med at få protien nok igennem kosten og et tilskud her kunne være en god idé.

 

Hvad skal man vælge og hvornår skal man indtage det?

 

Du skal vælge det, der fungerer bedst for dig. Dette kræver at man prøver sig lidt frem. Normalvis vil wheyprotein være en god idé, at starte med. Man bør som hovedregel indtage det efter træning eller eventuelt som en ”snack” i løbet af dagen.

Hvis man har dårlige oplevelser med wheyprotein, kan man derefter prøve sig lidt frem med de forskellige alternativer.

Man bør være opmærksom på, hvilke proteinbarer man køber. Proteinbarer kan være gode til en sund snack, men mange af dem er fyldt med sukker og dem bør man holde sig fra. Bodylab laver nogle versioner med et meget lavt indhold af sukker og kulhydrater. De kan varmt anbefales.

 

Du kan få gode priser på kosttilskud her:

Stort udvalg af kosttilskud og fitnessudstyr

Proteinpulver, kreatin – klik her

Læs vores andre artikler her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *