Vitaminer

vitaminer

Det vrimler i dag med al verdens kosttilskud. Der popper nye tilskud op hver evig eneste dag, men hvordan ved vi egentlig, at de virker? Hvad skal man tage? Hvordan og hvor meget skal man tage? Hvornår er det bedst at indtage dem?

Der er mange spørgsmål, når det kommer til kosttilskud. Vi vil løbende forsøge at afdække de mest stillede spørgsmål, så du kan få en bedre idé om hvad du bør tage og hvordan du skal tage det.

Denne artikler handler om vitaminer.

Vitaminer 

Vitaminer og mineraler er hjælpestoffer, som vi ikke selv kan danne, men som vi skal have fra den mad, vi spiser. Vitaminer hjælper dig med at holde din krop sund og rask. Det er derfor essentielt at du giver din krop de vitaminer, som den har brug for. Vitaminer er vitale for at din krop kan fungere optimalt. Får man ikke nok vitaminer, kan man blive syg. Vitaminer findes i primært i kød, fisk, frugt og grøntsager og hjælper vores krop med at fungere optimalt. Man kan dog også blive syg af for mange vitaminer. Sørg derfor for at overholde de anbefalede doseringer på pakkerne.

Hvad er fordelene ved multivitamin?

Multivitamin er meget forenklet en pille, der indeholder en lang række forskellige vitaminer.

Fordelene ved at tage multivitamin som et kosttilskud, er at du sikrer dig, at du ikke kommer i vitaminunderskud. Specielt vis du er i kalorieunderskud og dit mål er at tabe dig. Da du, når du ligger i kalorieunderskud, ikke spiser så meget mad, som du normalt ville gøre, er det utroligt vigtigt at du stadig får vitaminer nok i din kost. Det kan gøres ved at tilføje en masse grøntsager, salat og frugt til din daglige kost eller ved at supplere med en multivitamin sammen med et måltid. Vitaminer hjælper med mange forskellige processer i kroppen og er nødvendigt for mange ting. Læs mere her om de mange funktioner vitaminer bidrager til.

Er det nødvendigt?

Det kan være en rigtig god idé at tilføje en ganske almindelig vitaminpille som et supplement til din kost. Hvis du på daglig basis spiser varieret og spiser meget frugt og grønt, behøver du umiddelbart ikke at spise vitaminpiller. Det kan være en god idé som en ekstra ”sikring”, men det er ikke nødvendigt, hvis din kost er sund og varieret. Det vigtigste er, at man spiser sundt og varieret med masser af frugt og grønt. Er du knapt så god til at spise varieret, er det en god idé med en multivitamin efter aftensmaden.

Hvad skal man vælge og hvornår skal man indtage det?

Vitaminpiller bør altid indtages sammen med et måltid. Det kan være morgen eller aften. Én pille burde være nok for dig, sammen med en varieret kost med masser af grøntsager, for at få vitaminer nok. Du kan vælge stort set hvilke slags du gerne vil indtage. Prisen og kvaliteten hænger selvfølgelig altid sammen, men du behøver absolut ikke gå efter de dyreste tilskud på markedet. Dem du kan få i håndkøb eller til fornuftige priser på nettet, kan være lige så gode.

Du kan få gode priser på vitamintilskud her:

Stort udvalg af kosttilskud og fitnessudstyr

Proteinpulver, kreatin – klik her

Læs vores andre artikler her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *